Adrian Sommeling

Fotografie

De kans is niet ondenkbaar dat je naar mijn website gekomen bent vanwege mijn fotografie. Ik heb dit naast al mijn reclame- en marketingaciviteiten veel gedaan van 2011 tot 2020. Met name met mijn fotomanipulaties heb ik enige bekendheid gekregen en heb hierin les kunnen geven over de hele wereld en online een aardige schare volgers weten op te bouwen. Ook heb ik in menig internationale fotowedstrijd in de jury mogen zitten. Ik fotografeer nog steeds, maar alleen nog maar in opdracht.  

Hieronder enkele van mijn fotomanipulaties.

Vorige slide
Volgende slide

Wellicht vind je het leuk om te zien hoe zo’n fotomanipulatie tot stand komt. Door hieronder naar links te swipen, zie je hoe zo’n afbeelding opgebouwd wordt. Deze foto is gemaakt voor een campagne van het Nationale Openluchtmuseum. 

Vorige slide
Volgende slide

Mijn fotomanipulaties hebben succes gekend, en daar is een duidelijke reden voor. Technisch zijn ze van hoge kwaliteit, maar wat nog belangrijker is, ze raken de emotie. Deze emoties kunnen variëren van herinneringen tot fantasieën, van een lach tot een traan. Ze maken indruk omdat ze mensen afbeelden. Voel maar eens het verschil tussen de foto’s van de kinderwagens, waar geen mens te zien is, en de andere afbeeldingen.

De foto’s volgen ook verschillende Gestaltwetten, wat ze gemakkelijk te verwerken maakt voor het brein. Deze combinatie van technische precisie en emotionele resonantie zorgt ervoor dat mijn foto’s impact hebben op de kijker.