Adrian Sommeling

Ik
ken
jou!

Ik ken jou – want in de kern delen we allemaal dezelfde evolutionaire wortels die onze gedragingen en psychologische mechanismen vormen. Als professional, of je nu een ondernemer, ontwerper of marketeer bent, zijn deze universele kenmerken essentieel om te begrijpen. Ze bieden niet alleen inzicht in jezelf en jouw klanten, maar ook in de mensen met wie je werkt. Laten we deze gedeelde menselijke ervaringen verkennen en ontdekken hoe ze jouw professionele vaardigheden en inzichten kunnen versterken.

Om de menselijke gedragingen te begrijpen is het je bewust zijn en kennis hebben van de volgende vijf punten essentieel:

De invloed van het brein

Ons brein functioneert als de centrale regelaar die ons in leven houdt, een taak die aanzienlijk veel energie vereist. Om deze functie zo efficiënt mogelijk uit te voeren, heeft het brein diverse mechanismen en processen ontwikkeld. Kennis van deze mechanismen is essentieel.

De invloed van de groep

Ons brein functioneert als de centrale regelaar die ons in leven houdt, een taak die aanzienlijk veel energie vereist. Om deze functie zo efficiënt mogelijk uit te voeren, heeft het brein diverse mechanismen en processen ontwikkeld. Kennis van deze mechanismen is essentieel.

lees verder

De mens heeft ook altijd in stammen geleefd van 100 tot 150 man. Zonder de groep zou de mens niet lang overleven en vele van onze gedragingen zijn dan ook gericht op het behoud en versterken van de groep.
lees verder

De invloed van de natuur

De mens heeft 99% van de tijd dat hij bestaat in de natuur geleefd. Alle mutaties en veranderingen hebben in die omstandigheden plaatsgevonden en ons lichaam en brein is daar dan ook voor geoptimaliseerd.
lees verder

De invloed van stress

Je hebt misschien wel eens gehoord van het vecht- of vluchtsysteem. Dit is een complex van diverse fysiologische reacties, aangestuurd vanuit ons brein, dat ons in staat stelt snel te reageren wanneer er gevaar dreigt. Interessant is dat dit systeem niet alleen geactiveerd wordt in acute noodsituaties, maar ook bij verschillende gradaties van stress. Dit beïnvloedt op opmerkelijke wijze onze manier van handelen in het dagelijks leven.
lees verder

De Gestaltwetten

Om effectief te communiceren met de consument is niet alleen kennis van de sociale gedragingen en psychologische mechanismen onontbeerlijk, maar van groot belang is ook hoe je deze presenteert op een dusdanige manier, dat deze het beste aan komt bij de consument. De Gestaltwetten of ook wel de Gestaltprincipes genoemd, zijn hier in zeer belangrijk. Deze wetten zorgen ervoor dat de boodschap zo makkelijk mogelijk door de consument verwerkt kunnen worden.
lees verder

Hoe helpt deze kennis jou als

Ken
je
mij?

Met een carrière die begon in 1988, ben ik een ervaren professional in reclame en grafisch ontwerp. Ik heb expertise in marketing en fotografie, en ben erkend voor mijn vaardigheden in fotomanipulatie en succesvolle rol als freelance creative director. Ik heb uitgebreide ervaring in het onderrichten van marketingteams en het aansturen van projecten.
Lees verder

In de afgelopen zes jaar heb ik mijn expertise verder uitgebreid door een stap verder te gaan in mijn ontwerpwerk. Ik heb mij verdiept in de evolutionaire psychologie en biologie, om zo een dieper inzicht te krijgen in de menselijke natuur en gedrag. Deze kennis stelt mij in staat om op een dieper niveau te communiceren en te verbinden met mensen. Mijn primaire focus is hierbij het creëren van een sterk gevoel van vertrouwen en verbondenheid bij consumenten, in een dienst, winkel, bedrijf of product. Deze benadering heeft mij niet alleen geholpen om meer impactvolle en resonante ontwerpen te creëren, maar ook om effectiever te communiceren met ondernemers, bedrijven en marketingteams in het realiseren van hun doelen.