Adrian Sommeling

Adrian
Sommeling

In 1988 begon ik mijn carrière in reclame en grafisch ontwerp, een blijvende passie. Bij een gerenommeerd reclamebureau specialiseerde ik mij in advertentieontwerp voor kranten en tijdschriften. Deze stap volgde natuurlijk na een leven lang bezig te zijn geweest met schilderen en grafische vormgeving.

Na twee leerzame jaren bij het bureau, startte ik een eigen ontwerpbureau binnen een drukkerij. Hier leerde ik van een meesterlijke handzetter, verbeterde mijn tekstzetting en vormgevingsvaardigheden en verdiepte mijn kennis van het drukkersvak. Deze periode markeerde ook mijn studie in marketing en een diepgaande verkenning van effectieve reclame, verder kijkend dan alleen ‘mooie dingen’ maken.

Na een decennium bij de drukkerij, verhuisde ik naar Rotterdam om mijn eigen ontwerp- en reclamebureau op te richten. Hier legde ik mij toe op programmeren in PHP en Javascript en op fotografie en fotomanipulatie, wat mij internationale erkenning bracht. Als jurylid in fotocompetities en met meer dan 300.000 volgers online, heb ik mijn expertise bewezen.

Als freelance creative director blijf ik gepassioneerd over marketing, ontwerp en reclame. Ik dien diverse (internationale) bedrijven met een holistische benadering, waarbij het niet alleen om visuele presentatie gaat, maar vooral om de intuïtieve communicatie van de boodschap.